Главна дирекция Гранична полиция“ стартира операция на територията на София и Перник за неутрализиране

...
Главна дирекция Гранична полиция“ стартира операция на територията на София и Перник за неутрализиране
Коментари Харесай

Разкриха канал за трафик на мигранти, има шестима задържани

Главна дирекция „ Гранична полиция “ стартира интервенция на територията на София и Перник за неутрализиране на канал за трафик на мигранти от турската към румънската граница.

Престъпната активност на групата стартира след усилване на граничния контрол на българо-сръбската граница. 
 
Служители от Гранично полицейско ръководство – Силистра започват работа по случая, когато в региона на регионалния град са открити няколко опита за превеждане на незаконни мигранти през сухоземната граница с Румъния, предава БНТ.

Започнати са 5 следствия и са арестувани трима, на които са повдигнати обвинявания. 

Във вторник чиновниците от Групово дело „ Гранична полиция “, със съдействието на Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР-Перник, задържаха още трима. Те са набирали мигранти главно в столицата, влезнали в предходни интервали в България и регистрирани в организацията по бежанците.

След съответното възнаграждение те са подпомагали придвижването им през България до сухоземната част от българо-румънската граница в региона на Силистра. Издирват се още двама.

Проведени са процесуално-следствени дейности, при които са открити и конфискувани мобилни телефони, револвер - законно притежаван и муниции, за които няма позволение за владение и приложимост, уред за нощно виждане, радиостанция, прожектор и други движимости и предмети, имащи връзки към досъдебните производства.

Иззети са и транспортни средства, с които са транспортирани мигрантите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР